Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

WOK succesvol: al 5.500 ‘flitssnorscooters’ gepakt

Nieuws
Datum: 
4 sep 2015 - 10:30

De veel doortastender aanpak van opgevoerde snorfietsen loopt nu een jaar en levert goed zichtbaar resultaten op. Ongeveer 5.500 rijders kregen al een zogenaamde WOK-notering voor hun te snelle snorscooter: verplicht terug tunen. Bij tweewielerbedrijven merkt men ook dat de schrik er bij die klanten goed in zit.

WOK staat voor Wacht op Keuren. Tom Huyskens, woordvoerder BOVAG, laat weten wat de cijfers waren sinds de strengere regelgeving en handhaving op opgevoerde scooters. “In het eerste halfjaar van 2015 zijn 3.785 WOK-statussen uitgedeeld op snorfietsen. Vorig jaar tot en met juni 1.671. Dat is een stijging van 127 procent, vrijwel gelijk aan de stijging over de eerste vier maanden van 2015, waar we in mei in het NOS Journaal over berichtten.”

Extra strenge handhaving werkt
Huyskens: “Sinds een jaar is er extra strenge handhaving en de cijfers tonen gewoon aan dat het werkt. Opgevoerde snorfietsen worden eruit gepikt en heel veel komen daardoor in de WOK terecht en zijn pas weer te berijden als die is herkeurd.”

Schrik zit er goed in bij snorscooterrijders
Bij gemotoriseerde tweewielerbedrijven blijkt dat de strengere aanpak de consument zeker niet is ontgaan. “In de branche merk je dat de schrik er bij de klanten goed in zit. Er komen er heel veel over de vloer die de snorfiets al uit eigen initiatief laten afstellen. En er wordt beter gekeken naar ‘wat wil ik’ waardoor de keuze nu vaker op de bromfiets valt .”

Van 35 kilometer per uur in de problemen
Politiewoordvoerder Roland Ekkers: “Er zijn inderdaad significante aantallen ‘wachten op keuring’ gevallen. Niet alleen door extra rollenbankcontroles. Rijdt het voertuig harder dan officieel is toegestaan, dan volgt sinds vorig jaar automatisch een WOK-melding. Voorheen was dat pas na een veel hogere overschrijding.” In de praktijk betekent dit dat je inclusief een meetmarge als snorscooterrijder vanaf 35 kilometer per uur een serieus probleem hebt.

Bron: Tweewieler