Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Accessoires

Accessoires

Accessoires zijn producten waarmee je jouw scooter aanpast. Dit kan ter verfraaiing (bijvoorbeeld chromen delen) van de scooter zijn, maar ook functioneel (bijvoorbeeld een hoger windscherm, een dikker zadel). Onderdelen daarentegen zijn producten die origineel op de scooter gemonteerd (een nieuwe originele velg bijvoorbeeld is een onderdeel, een chromen variant die je koopt om je scooter mooier te maken is een accessoire).

Bij het aanschaffen van een nieuwe scooter, of dit nu een 25km of een 45km of een motorscooter is, kies je eerst voor de uitvoering en de kleur. Bij het kopen van een motorscooter is het tegenwoordig ook geregeld mogelijk om te kiezen voor een model met of zonder ABS.

Hier stopt de mogelijkheid om de scooter naar de eigen smaak aan te kleden niet. Veel scooterdealers bieden zowel een lijn met merkoriginele accessoires als een lijn met accessoires van andere fabrikanten voor jouw scooter. Een merkorigineel accessoire is bijvoorbeeld een windscherm voor een Yamaha die de dealer ook bij Yamaha heeft ingekocht. Er zijn echter ook producten die niet bij de scootermerken zelf vandaan komen, maar van andere aanbieders. Sommige hebben een eigen merknaam en anderen hebben zelfs geen merknaam.

Het is dus wel zaak om bij het laten maken van een offerte na te vragen van welke merk de accessoires die je op jouw scooter wilt laten monteren komen. Zodat je vooraf weet welk product je geleverd krijgt. Dit betekent geenszins dat je jezelf moet beperken tot merkoriginele accessoires. Want sommige accessoires zitten niet in de accessoirelijn van het merk zelf. Wil je bijvoorbeeld een houder voor je telefoon of navigatie op jouw Vespa, dan ben je aangewezen op fabrikanten van accessoires buiten Vespa, want Vespa heeft een dergelijk product niet in hun assortiment.

Een accessoire wordt nooit direct in de fabriek gemonteerd zoals bij een nieuwe auto. Vaak zal het zo zijn dat de dealer voor de aflevering een accessoire in zijn werkplaats voor je monteert. Vraag dus ook of er arbeidskosten berekend zullen worden wanneer je accessoires aanschaft die de scooterwinkel voor je monteert. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

 

Scooterbelang zal in de toekomst informatie over specifieke accessoires en het gebruik ervan op de website gaan plaatsen. Er komen elke maand nieuwe accessoires voor de scooter op de markt en de meest nuttige zullen we onder jullie aandacht brengen.