Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Vanaf 8 april met de snorfiets op rijbaan in Amsterdam!

Nieuws
Datum: 
21 dec 2018 - 13:15

Vanaf 8 april 2019 moeten snorfietsers in Amsterdam met helm op de rijbaan rijden. De nieuwe regel geldt voor het gebied binnen de ring A10, op een aantal uitzonderingen na. Komende maanden treft de gemeente de benodigde voorbereidingen op straat.

Zienswijzen
Ondanks dat de gemeente de afgelopen zomer van bijna 4700 mensen een zienswijze heeft ontvangen over de plannen van de gemeente, gaan de plannen gewoon door. 73% van de mensen die belanghebbend zijn, is het niet met de plannen eens. Volgens de gemeente zijn er in de zienswijzen geen nieuwe argumenten aangedragen die leidden tot grote wijzigingen in de eerder gepubliceerde plannen. Alle antwoorden van het college op de ingediende zienswijzen zijn gebundeld in de Nota van Beantwoording die je kunt vinden op www.amsterdam.nl/snorfiets. Alle indieners krijgen persoonlijk bericht over de plek in de Nota waar zij het antwoord op hun zienswijze kunnen vinden.

8 april
Vanaf 8 april 2019 gaat de nieuwe verkeerssituatie in, die volgens ons nog altijd tot gevaarlijke situaties zal gaan leiden. Binnenkort start de gemeente met het plaatsen van 3.200 onderbordjes en zullen er 700 fietspadborden worden bijgeplaatst. Binnenkort ontvangen alle snorfietsers in Amsterdam en de omliggende gemeenten een brief over de maatregel. In het voorjaar volgt een grote voorlichtingscampagne voor snorfietsers én voor ander wegverkeer. Ook komt er een voorlichtingsprogramma op Amsterdamse scholen.

Verbaliseren
Ondanks eerdere berichtgeving dat er na de invoering 2 maanden wordt geinformeerd en 2 maanden wordt gewaarschuwd, zal er al na 2 maanden worden verbaliseerd. Dit betekent dat je vanaf 3 juni een bekeuring kan ontvangen van 95,- euro voor het rijden zonder helm of op fietspaden waar dat niet is toegestaan.

Ontheffing
Voor diegene die om welke reden dan ook een ontheffing wil aanvragen kan dat. De gemeente heeft geen specifieke lijst met voorwaarden opgesteld en zal elk geval individueel bekijken.

Beroep
Vanaf 18 december kan elke belanghebbende beroep instellen bij de Rechtbank Amsterdam, sector bestuursrecht algemeen, postbus 75850, 1070 AW Amsterdam tegen het genomen verkeersbesluit. Dit kan voor een periode van 6 weken.