Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

SP: "Maak meer parken Scootervrij"

Nieuws
Datum: 
17 okt 2016 - 10:00

De SP wil dat het stadsbestuur tempo maakt met het scootervrij maken van de parken. SP-raadslid Remine Alberts: “Scooters horen op de weg, parken zijn er om te genieten van de rust en het groen. Plannen om parken scootervrij te maken zijn er al langer. Wat mij betreft maken we nu tempo zodat volgend voorjaar de scooters niet meer in de parken komen.”

Tot nu toe verschilt het per park of een scooter wel of niet welkom is. Op de website van de gemeente staat een lijst. Alberts: “Als er echt een doorgaande weg door een park gaat, dan snap ik dat een scooter daar ook overheen moet. Maar wat mij betreft is de rest van het park dan evengoed scootervrij. Maar voor veel parken is dat niet eens aan de orde, daar kunnen scooters gewoon geweerd worden.”

Behalve dat de parken erop vooruit gaan, zorgen scootervrije parken ook voor meer duidelijkheid volgens Alberts: “Nu mag je wel in het Sloterpark op het fietspad, maar niet in het Vondelpark. Scooterrijders raken dan ook een beetje de weg kwijt. Wat mij betreft wordt het eenduidig: op fietspaden in parken zijn scooters niet welkom.”

De SP heeft hiervoor een voorstel ingediend bij de gemeenteraad, waarover begin november wordt gestemd.

Bron: SP Amsterdam