Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Snorscooters naar de rijbaan in Utrecht

Nieuws
Datum: 
6 mei 2021 - 14:45

De snorscooter verplaatsen naar de rijbaan is een lang gekoesterde wens van de Utrechtse gemeenteraad. Het plan ligt inmiddels al een tijdje klaar maar liep grote vertraging op omdat verschillende hulpdiensten (brandweer, ambulancepersoneel) zich zorgen maakten over deze plannen. Ook Scooterbelang uit zijn zorgen aangezien met deze maatregel de snorscooteraar met 25 km/u tussen het snelle autoverkeer terechtkomt. Los van andere argumenten zoals het financiele aspect. Begin 2016 reed Scooterbelang al met raadsleden van Amsterdam om te laten zien wat deze verplaatsing betekent.

Rondje Utrecht
Afgelopen 23 maart reden we met wethouder Eelco Eerenburg in het centrum van Utrecht met aandacht voor een aantal belangrijke wegen waaronder de Vleutenseweg en Amsterdamsestraatweg. De wethouder was zeker zo sportief om onze uitnodiging hiervan te accepteren. Doel hiervan is om ter plaatse de situatie te beoordelen. Duidelijk is dat wanneer er een eenbaansweg is, in het geval van de Vleutenseweg, automobilisten de snorscooter als obstakel zien. De snelheid wordt immers niet aangepast naar bijvoorbeeld een 30 km/u zone, een grote wens van Scooterbelang.

Ondertussen is de termijn voor het indienen van een zienswijze verstreken (t/m 25 maart) en kan de gemeente Utrecht de balans opmaken. Er zijn ruim 800 zienswijzen binnengekomen en een petitie. De reacties gaan onder andere over de veiligheid van de snorfietser op de rijbaan, het snelheidsverschil tussen snorfietsers en het overige verkeer op de rijbaan, de helmplicht, handhaving en de kosten voor aanschaf van een helm of een alternatief vervoermiddel.

Reactie gemeente
Alle ingediende reacties worden zorgvuldig gelezen en verwerkt in een Nota van Beantwoording. Deze nota wordt samen met het definitieve verkeersbesluit ter besluitvorming in het college neergelegd. Dit zal vóór de zomer van dit jaar plaatsvinden. Als de zienswijzen vragen om aanpassingen dan worden deze verwerkt in het definitieve verkeersbesluit. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt door de gemeente op de hoogte gebracht.