Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Snorfietser Martin is rijbaanweigeraar: 'Ik blijf op het fietspad'

Nieuws
Datum: 
14 mrt 2019 - 14:00

Vandaag over precies vier weken moeten de snorscooters de rijbaan op. Er hangen al borden bij fietspaden die straks verboden zijn voor scooters en de komende tijd worden er nog meer wegaanpassingen gedaan. Toch zijn er veel Amsterdammers die het niet zien zitten om met hun snorfiets tussen de auto's te rijden, zoals Martin Irrgang uit West.

'Levensgevaarlijk!' schreeuwt Martin als er een vrachtwagen met hoge snelheid hem toeterend opjaagt op de Haarlemmerweg. Irrgang is dan ook vastbesloten om gewoon op de fietspaden te blijven rijden. 'Ik ga dan maar overtredingen maken, of ik haal al die borden er af. Ik blijf op het fietspad.' Martin is principieel rijbaanweigeraar. En niet bepaald de enige die grote bezwaren heeft tegen de nieuwe verkeersmaatregel.

Hoewel veel fietsers straks opgelucht ademhalen omdat het op de fietspaden veiliger wordt, vrezen snorfietsers voor gevaarlijke situaties. Straks moeten zij met maximum 25 kilometer per uur de rijbaan op, waar de auto's 50 mogen. Martin: 'Ik heb het nu overleefd, maar wie dit bedacht heeft moet naar huis.

Bekijk de video op: www.at5.nl
Bron: AT5