Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Scooters straks gewoon op De Ruijterkade (Amsterdam)

Nieuws
Datum: 
20 okt 2015 - 15:30

De kade krijgt een heel nieuw gezicht. In plaats van asfalt liggen er straks voetpaden van grijs natuursteen en fietspaden met rood asfalt. Hierbij gebruikt de gemeente hetzelfde materiaal als voor de ‘Rode Loper’, die aan de centrumzijde van het station begint. Op de kade zullen voetgangers en fietsers elkaar ter hoogte van de fiets- voetgangerstunnel/pontaanlandingen kruisen. Jiska Beelen: “Daar komt een zogenaamde ‘shared space’; een uitwisselplek. Het gebied krijgt geen verkeerslichten of voorrangsregels. We richten het zó in dat verkeersdeelnemers vanzelf alerter worden en daardoor voorzichtig zijn.

Alle betrokken partijen (wegbeheerders, politie, brandweer, stadsergonoom, stedenbouwkundigen, verkeerskundigen, Fietsersbond) zijn het erover eens dat een conventionele oplossing (een T-splitsing met twee zebrapaden of verkeerslichten) hier zeer waarschijnlijk niet voldoet, vanwege de grote aantallen kruisend verkeer. Maar het zal zeker even wennen zijn.

De ruimte achter CS is en blijft een exceptioneel en druk verkeerspunt in de stad. Uiteraard staat de veiligheid van de Amsterdammers voorop en houdt de gemeente nauwlettend de situatie in de gaten, o.a. met camera’s. Als de situatie onveilig blijkt, dan nemen we aanvullende maatregelen.

Toch kwamen er diverse vragen van scooterrijders over de nieuwe situatie en daarop hebben we een duidelijk antwoord gekregen; Scooters, invalidenvoertuigen en andere verkeersdeelnemers maken straks gewoon gebruik van de fietspaden en de gedeelde ruimte. Dat geldt voor de verkeersdeelnemers die ook via de ponten naar Amsterdam Noord mogen.