Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

'Scooters en snorfietsen van Rotterdamse fietspaden'

Nieuws
Datum: 
23 mrt 2017 - 10:30

De gemeente Rotterdam overweegt om na de brommer ook de scooter en de snorfiets van het fietspad te weren. Daarmee moet worden voorkomen dat fietsers te veel fijnstof inademen.

Voor het zover is wil verkeerswethouder Pex Langenberg (D66) wel de resultaten van een proef in Amsterdam afwachten. ,,Ik heb veel contact met de hoofdstad en wil wel kijken hoe en en ander zich daar ontwikkelt. Als het project daar slaagt overwegen we om het verbod ook in Rotterdam in te voeren'', zei hij vanavond tijdens de raadscommissie voor mobiliteit.

Langenberg kan zich voorstellen dat scooters en brommers niet op iedere plek in de stad van het fietspad kunnen worden geweerd. ,,Dat is nu ook al bij brommers het geval. Soms is het gewoon gevaarlijk als ze zich tussen auto's mengen. En zeker bij scooters en snorfietsen is er sprake van een verschil in snelheid.''

De wethouder deed zijn uitspraken na vragen van verschillende raadsfracties over het invoering van een verbod van scooters voor fietspaden. Zijn reageerden op hun beurt op een oproep van zowel de Fietsersbond als Milieudefensie om de fietspaden in Rotterdam voortaan alleen voor fietsers te reserveren.

Trendbreuk
De kwestie van de vervuilende scooters kwam aan bod bij de bespreking van het Stedelijk Verkeersplan 2016-2013, dat met name in de binnenstad het openbaar vervoer, de fietser en de voetganger ruim baan geeft. Een trendbreuk die door de meeste fracties op waardering kon rekenen, al riepen de VVD en Leefbaar Rotterdam op om de auto zeker niet te vergeten.

Kritiek was er op het feit dat het verkeersplan vooral inzoomt op het centrum van de stad. ,,Laten we andere wijken en locaties met verkeersproblemen niet vergeten, zoals Nesselande, de Zevenkampse Ring, Hoek van Holland en IJsselmonde'', aldus Barbara Kathmann van de PvdA. Ook werd aandacht gevraagd voor de drukke 's-Gravendijkwal, het verkeersriool dat volgens bewoners al veel te lang als een hete aardappel wordt doorgeschoven. ,,Daardoor komt er nooit een oplossing'', aldus Jeanne Hoogenboom van bewonersclub BOOG.

Ook vindt de politie dat Langenberg in zijn plannen zichzelf te weinig concrete doelen stelt. Maar dat is volgens de wethouder juist de bedoeling. ,,Het is een visie, het laat zien welke kant we willen opgaan en dat we andere accenten zetten dan vorige colleges.''

Bron: www.ad.nl