Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Rijbaanweigeraars demonstreren op de Dam: 'Tegengas bieden aan gemeente'

Nieuws
Datum: 
1 apr 2019 - 09:00

Tientallen scooterrijders demonstreerden vanmiddag op de Dam tegen de helmplicht en het feit dat ze de rijbaan op moeten. De regels gaan op 8 april in, ondanks de kritiek van inwoners.

De activisten hebben de hoop nog niet opgegeven: 'Ik denk dat als genoeg mensen op blijven staan en hun stem laten horen, we letterlijk en figuurlijk tegengas kunnen bieden aan de gemeente Amsterdam.' Tijdens de demonstratie waren tientallen activisten aanwezig. 'De mensen die hier zijn, zijn zeer gemotiveerd. Het is klein maar fijn', zegt rijbaanweigeraar Martin Irrgang.

'Haarlemmerweg afzetten'
Een van de rijbaanweigeraars is niet van plan het bij demonstraties te laten. 'Wat ik ga doen, dat blijft nog een verrassing'. Toch laat hij een van z'n ideeën los: 'Dat wordt bijvoorbeeld toch de Haarlemmerweg even gaan afzetten, dat lijkt me een goed idee, want dan weten ze hoe het is om helemaal niet te rijden.'

Bron: AT5