Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

RDW gaat het keuren van snorscooters goedkoper maken

Nieuws
Datum: 
4 jun 2019 - 16:00

De RDW, de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen in Nederland verzorgt, gaat de prijs van het keuren van snorscooters omlaag brengen. Als een snorscooter door die keuring komt, mag hij daarna opgevoerd worden.

Nu kost het nog 385 euro om je snorscooter te laten keuren, dat bedrag wil de RDW omlaag brengen naar 105 euro. Er is momenteel veel animo voor het keuren van de scooters met blauw kenteken, die moeten namelijk sinds 8 april met helm op de rijbaan rijden. De maximale snelheid van 25 kilometer per uur is voor veel snorscooteraars reden om hun scooter op te voeren.

Keuringslocatie
Eerder maakte de RDW bekend ook snorscooters in Amsterdam te gaan keuren. De dichtstbijzijnde locatie is momenteel nog in Lelystad. Er was volgens de RDW tot op heden te weinig animo om meerdere keuringslocaties in het land te openen, maar daar kwamen ze vorige week van terug. Vanaf september kunnen eigenaren van snorscooters ook terecht bij de locatie van de RDW aan de Tijnmuiden. Die locatie in Westpoort moet nu eerst gereed worden gemaakt om snorscooters te kunnen ontvangen.

Actiegroep
Tim Blank van Actiegroep Fietspad Terug reageert opgetogen op het nieuws: 'Het is heel fijn dat dit nu gaat gebeuren voor Amsterdam, zeker met het oog op de landelijke helmplicht van 2020 die eraan zit te komen.' Blank promoot met de actiegroep een petitie om snorscooters makkelijker en goedkoper te upgraden. Ondanks dat de RDW nu aangeeft de prijs te verlagen, wordt de petitie nog steeds op 11 juni aangeboden aan de Tweede Kamer. 'De nieuwe prijs gaat gelden voor Amsterdam, wat goed is, maar in de rest van het land moet het ook goedkoper kunnen. Daarom gaan wij de petitie alsnog overhandigen', aldus Blank.

Bron: AT5