Oude benzineauto's mogen de Rotterdamse milieuzone weer in!

Nieuws
Datum: 
14 jun 2017 - 15:45

In 2015 werd de Milieuzone in Rotterdam voor vrachtauto's uitgebreid. Vanaf dat moment mochten ook personen- en bestelauto's met dieselmotoren van voor 1 juli 1992 en personen- en bestelauto’s met dieselmotoren van vóór 1 januari 2001 het centrum niet meer in.

Hier is door een groep van viertien belanghebbenden tegen in beroep gegaan. De rechtbank heeft nu geoordeeld dat bij de vaststelling van de Milieuzone onvoldoende rekening is gehouden met de belangen van de kleine groep eigenaren van personenauto’s en bestelauto’s van vóór 1 juli 1992 die op benzine rijden. Volgens de rechtbank heeft het gemeentebestuur niet aannemelijk gemaakt dat deze voertuigen gezamenlijk een onevenredig groot deel van de uitstoot van stikstofdioxide veroorzaken.

Personen- en bestelauto’s met een dieselmotor van vóór 1 januari 2001 zijn overigens nog steeds niet welkom in de Milieuzone.

De gemeente Rotterdam heeft nog niet laten weten welke stappen zij hierop zullen ondernemen. De uitspraak van de rechtbank zou invloed kunnen hebben op de plannen van de gemeente betreffende scooters binnen de milieuzone...

Bron: www.ad.nl