Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Openbaar Ministerie: Amsterdam verantwoordelijk voor dodelijk ongeluk met snorscooter

Nieuws
Datum: 
28 mei 2014 - 13:00

 

 


Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de gemeente vervolgen in verband met het dodelijke ongeluk dat in de nacht van 11 op 12 mei 2013 gebeurde op de Veemkade.

Die nacht botste een snorfiets met een man en vrouw tegen een van de paaltjes die op de kade stonden. De 32-jarige vrouw overleed enkele weken later aan de gevolgen van dit ongeval. Een inmiddels 40-jarige man raakte ernstig gewond.

'Dood door schuld'
Het OM verwijt het voormalig stadsdeel Oost dat de paaltjes niet of nauwelijks zichtbaar waren en dat de kade slecht verlicht was. Buurtbewoners hadden daarover meermalen bij de gemeente geklaagd.

De gemeente zal ‘dood door schuld’ en ‘zwaar lichamelijk letsel door schuld’ ten laste worden gelegd. Wanneer de zaak inhoudelijk zal worden behandeld is nog niet bekend.