Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Ons advies: max 30 km op fietspad voor iedereen.

Blog
Datum: 
6 jan 2015 - 14:45

Dit artikel troffen wij aan in BN DE Stem waarin wordt aangegeven dat onze visie over het vaststellen van de maximale snelheid op de rijbanen i.p.v. op basis van het voertuig nu door andere partijen (en CROW is niet de minste), wordt overgenomen!!

Hierbij het artikel en lees het vetgedrukte stuk!

door Paul Bots BN De Stem

EDE - Er moet in de bebouwde kom een maximumsnelheid komen op fietspaden. Tweewielers die harder dan 20 of 25 kilometer per uur rijden, moeten kiezen om óf gas terug te nemen, óf naar de gewone rijbaan te verkassen. Dat adviseren het Fietsberaad en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten aan het ministerie van Infrastructuur. De invoering van een maximumsnelheid om de veiligheid te vergroten, staat in een advies over de komst van de speed pedelec, een elektrisch ondersteunde fiets die tot 45 kilometer per uur kan. Het Fietsberaad is een kenniscentrum van de gezamenlijke overheden en is verbonden aan het CROW, een belangrijk adviesorgaan.

Volgens programmamanager Otto van Boggelen is invoering van een maximum van 20 of 30 kilometer op fietspaden in de bebouwde kom niet vreemd. „Vergelijk het met een 30-kilometerzone voor auto’s. Een Porsche kan harder, maar mag dat daar ook niet.”
De Fietsersbond is niet gelukkig met het advies. „Zonder goede handhaving heb je er weinig aan”, zegt woordvoerster Arien de Jong. „Als je het toch wilt invoeren, pleiten wij voor een maximum van 30 kilometer per uur.” De bond geeft de voorkeur aan een vrijwillige keuze tussen fietspad of rijbaan. Voor de speed pedelec is volgens de bond geen plaats op het fietspad. Het pleidooi voor een maximumsnelheid op het fietspad werd eerder al gehouden door de Stichting Scooterbelang. Dat was een reactie op plannen van Amsterdam om scooters naar de rijbaan te verbannen. Voor het voorjaar moet er een standpunt van de minister zijn over de speed pedelec en het gebruik van het fietspad.

 

 

Reacties

afbeelding van Remas
Door Remas op

Scooterbelang wordt beticht van inbreuk auteursrecht met dit artikel uit BN de Stem

Dit is onze reactie:

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor uw bericht, wij hebben het artikel aangepast. Wel bijzonder dat u ons beticht van auteursrecht schending. Wij hebben het artikel van BN De Stem gebruikt in onze blog om aan te tonen dat wij anderhalf jaar geleden (en toen nog voor velen onbegrijpelijk) een visie over snelheid op het fietspad hebben neergelegd die nu door andere partijen wordt overgenomen. Volgens onze informatie heeft Wegener het persbericht uit 2013 ook bijna volledig overgenomen.  Onbegrijpelijk  is dat een uitgever een partij van auteursrecht schending beticht als men zelf stukken uit persberichten volledig kopieert. Bovendien is duidelijk de bron van dit artikel vermeld en zelfs met een link naar uw website.

Ik neem aan dat uw reactie op een misverstand berust.

In de verwachting u hiermee naar genoegen te hebben geïnformeerd, verblijven wij


Scooterbelang