Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

NPO Radio 1: Milieuzone voor scooters in Amsterdam

Nieuws
Datum: 
16 dec 2015 - 08:45

Amsterdam krijgt een milieuzone voor scooters. Vanaf 2018 mogen scooters van voor 2011 de binnenstad niet meer in. Wethouder Abdeluheb Choho van Duurzaamheid maakt dit vandaag bekend bij EenVandaag. Volgende maand wordt het concrete voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd. Dan komen er ook concrete voorstellen voor milieuzones voor taxi- en touringcars en bestelwagens. Het is onderdeel van een groter plan, waarin ook het openbaar vervoer in Amsterdam uitstootvrij wordt en elektrische auto’s gesubsidieerd worden.

Milieudefensie reageert positief op dit voorstel. Uit onderzoek van het Zwitserse Paul Scherrer Instituut uit 2014 zou blijken dat tweetaktscooters 20 tot 2700 keer zo vervuilend zijn als een gemiddelde bestelbus. Vorige week publiceerde Milieudefensie een onderzoek waaruit bleek dat 77% van de Amsterdammers voorstander is van een verbod op de meest vervuilende scooters in de stad.

In Radio EenVandaag een gesprek met de Amsterdamse wethouder die verantwoordelijk is voor dit plan; Abdeluheb Choco. Maurice van Oosten van Scooterbelang ziet niets in de plannen. Verslaggever Harm van Atteveld ging Amsterdam in op zoek naar die vervuilende scooters.

Klik hier voor het fragment!

Bron: NPO Radio 1