Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Nimoto wint elektrische battle

Nieuws
Datum: 
27 sep 2013 - 09:30

Onlangs vond in Almere de “Electric Battle” plaats, met in de hoofdrol de elektrische scooters van Nimoto. Bij deze unieke wedstrijd was het doel om zo snel, zuinig en schoon mogelijk in Amsterdam Zuid-Oost te finishen.

Burgermeester Annemarie Jorritsma gaf het startsein aan de deelnemers die met een elektrische fiets, elektrische auto, elektrische scooter en de trein van Almere naar Amsterdam reisden. De route werd onder andere afgelegd over de “Electric Freeway”; een bestaand filevrij scooter-/fietstraject van 25 kilometer tussen beide steden dat uitermate geschikt is voor woon-/werkverkeer.

Voor de “Electric Battle” werden de Nimoto Trendy-R en Nimoto Pro 110L Delivery ingezet door Nimoto dealer E-Scooters Almere. Wethouder Ben Scholten en de projectleider van “Almere Fietsstad 2014” gingen de strijd aan tegen de elektrische auto en de trein.

De elektrische scooters bleken “slechts” 9 minuten later de eindstreep te halen dan de elektrische auto, die op deze uitzonderlijke dag ongehinderd de filevrije snelwegen A6 en A1 kon benutten.

Een ander onderdeel van de wedstrijd was het energieverbruik en de CO2 uitstoot van de elektrische voertuigen en de bijbehorende kosten. Op dit gebied scoorden beide Nimoto’s ook bijzonder goed en behaalden met de totale energiekosten van slechts € 0,20 de tweede plaats.

Tijdsduur Energiekosten CO2
1. e-auto 40’22 1. e-fiets € 0,02 0,07
2. Nimoto 49’52 2. Nimoto € 0,20 0,78
3. e-fiets 55’09 3. trein € 0,61 2,52
4. trein 55’48 4. e-auto € 0,92 3,78

De Nimoto elektrische scooter is de overall winnaar in de “Electric Battle” en blijkt hiermee hét ideale vervoersmiddel voor woon-/werkverkeer; snel en zuinig! Volgens de wethouder en projectleider is de elektrische scooter het perfecte groene alternatief voor de auto en bovendien erg comfortabel en gemakkelijk te rijden.