Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

NH Peilt: Snelle e-bike krijgt helmplicht en moet op de rijbaan

Nieuws
Datum: 
29 nov 2016 - 12:00

Per 1 januari moeten snelle e-bikers een helm op. Klein probleem: De helm is pas half februari leverbaar.

Snelle elektrische fietsen
De helmplicht gaat gelden voor pedelecs; snelle e-bikes die tot wel 45 km per uur kunnen. Handig voor woon-werkverkeer, maar ook gevaarlijk vanwege de onverwacht hoge snelheid.

Pedelec helm
Voor de snelle e-bikes is een speciale helm ontwikkeld; een kruising tussen een fietshelm en een brommerhelm. De helm ademt meer om zweet van de snelle fietser af te voeren.

Niet leverbaar
Vanaf 1 januari is de nieuwe helm verplicht, maar nog niet leverbaar. Snelle e-bikers riskeren daarmee een boete. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu raadt aan voorlopig een bromfietshelm te dragen.

Op de rijbaan
De snelle e-bikes mogen vanaf 1 januari niet meer op het fietspad rijden. Ze moeten binnen de bebouwde kom tussen het autoverkeer op de rijbaan omdat het snelheidsverschil met gewone fietsers op het fietspad te groot is.

Wat vind jij?
Een helmplicht en op de rijbaan rijden met snelle e-bikes. Is dat een goed idee of een slecht plan?

Klik hier om mee te doen aan de peiling!

Bron: rtvnh.nl