Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Milieuzone brom-en snorfietsen in Den Haag, geef uw mening

Nieuws
Datum: 
2 mrt 2020 - 10:45

Vanaf 1 december 2020 voert Den Haag een milieuzone in voor oude brom- en snorfietsen op benzine. Dit betekent dat deze voertuigen nergens meer mogen rijden in de stad. De besluiten om dit te regelen, kan jij als berijder inzien. Je kan tot en met woensdag 25 maart 2020 de gemeente laten weten wat je van deze voorlopige besluiten vindt.

In het conceptverkeersbesluit staat dat brom- en snorfietsen ouder dan 1 januari 2011 niet meer mogen rijden in Den Haag. Het verbod geldt voor de hele stad. De gemeente wil alleen het rijden met tweetaktbromfietsen en -snorfietsen verbieden, omdat die het meest vervuilend zijn. Daarom is er ook een conceptontheffingenbeleid. Daarin staat welke oude brom- en snorfietsen nog wel in de stad mogen rijden. Eigenaars moeten dan wel een ontheffing aanvragen. Dat geldt in de volgende gevallen:
- Bij viertaktbromfietsen en -snorfietsen van voor 1 januari 2011
- Bij brom- en snorfietsen die ouder zijn dan 30 jaar (voor een aantal dagdelen per jaar)
- Om medische redenen

Voorlopige besluiten
Klik hier om de voorlopige besluiten online lezen. Of je kunt de stukken ook inzien in het Den Haag Informatiecentrum in het stadhuis, op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur.

Hoe kan je een zienswijze indienen?
Je kunt de gemeente laten weten wat je van de voorlopige besluiten vindt. Dat kan door een zienswijze in te dienen. In de zienswijze beschrijf je met welke punten het wel of niet eens bent. Schrijf ook op of jouw zienswijze gaat over het concept-verkeersbesluit of over het -ontheffingenbeleid. Je mag natuurlijk op beide stukken reageren. De gemeente bekijkt alle ingediende zienswijzen en betrekt deze bij de definitieve besluiten.

Je kunt een zienswijze op 2 manieren indienen:
1. Via e-mail: milieuzonebrommers@denhaag.nl, met als onderwerp ‘Zienswijze Milieuzone Brommers’
2. Of via de post:
Gemeente Den Haag
Dienst Stadsbeheer
Team Luchtkwaliteit
Postbus 12 651
2500 DP Den Haag
met als onderwerp ‘Zienswijze Milieuzone Brommers’

Zorg ervoor dat jouw zienswijze uiterlijk 25 maart 2020 bij de gemeente binnen is. Zienswijzen die na deze datum binnenkomen, worden niet behandeld.