Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Kan ik nog mijn scooter parkeren vlakbij Station Amsterdam CS? NEE

Nieuws
Datum: 
13 nov 2014 - 17:00

M.i.v. is de situatie voor het parkeren van fietsen en bromfietsen verandert rondom het Station CS in Amsterdam. Wat blijkt, je kan je brom- en snorfiets (Amsterdam praat wederom over scooters terwijl dat geen officieel voertuig is) niet meer dichtbij de ingang van het station parkeren! Waarom? lees het hier:

Bromfiets

Amsterdam Centraal is een relatief klein gebied dat heel intensief gebruikt wordt. Brommers en scooters mogen niet hinderlijk in de weg staan in verband met de toegankelijkheid en veiligheid van dit gebied, en het voetgangersverkeer moet goed kunnen doorstromen.

Parkeren van brommers/scooters op Stationseiland verboden
Per 10 november 2014 is het daarom niet langer toegestaan om uw brommer of scooter op het Stationseiland te parkeren. Hierover is op 29 september 2014 een verkeersbesluit genomen. Zie deze link. Parkeer dus buiten het gebied of neem de fiets. Handhavers van het stadsdeel gaan controleren op het parkeren. Als u uw bromfiets ergens neerzet waar het niet mag riskeert u een boete van ca. € 60,-.

Bromfietsvak aan IJ-zijde station
U mag uw brommer of scooter per 10 november uitsluitend nog parkeren in het speciale bromfietsvak aan de IJ-zijde van het station (zie kaartje) of buiten het Stationseiland. U moet wel een stukje verder lopen als u op het station moet zijn.
In de nabij gelegen fietsparkeergarage op het Oosterdokseiland, onder de OBA, kunt u ook uw bromfiets (gratis) parkeren.
Bedenk dus van te voren waar u uw bromfiets gaat parkeren als u richting Amsterdam Centraal rijdt. Andere stations zoals station Sloterdijk, Zuid en het Amstel hebben meer parkeervoorzieningen voor bromfietsen.