Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Kabinet wil van vuile 2-takt scooters af

Nieuws
Datum: 
5 dec 2014 - 14:45

Het kabinet zet de aanval in op de vervuilende tweetaktscooters. Het gaat bezitters aanmoedigen deze in te ruilen voor een elektrische. Dat schrijft staatssecretaris Mansvelt van milieu aan de Tweede Kamer.

Een tweetakt benzinescooter is zeer vervuilend. De scooter rijdt op een mengsel van benzine en olie en stoor veel fijnstof uit. Fijnstof is gevaarlijk als het in de longen komt.

Afgelopen maand heeft de Tweede Kamer gevraagd aan Mansvelt om iets aan de vervuilende scooters te doen. De staatssecretaris schrijft de Kamer nu dat ze daar gehoor aan gaat geven. In het voorjaar komt ze met een regeling die de bezitter van een tweetakt scooter moet aanmoedigen het vieze en lawaaiige ding in te ruilen voor een elektrische.

Hoe de regeling er precies uit komt te zien, is nu nog niet duidelijk. Maar waarschijnlijk komt er een financiële bonus voor mensen die inderdaad gaan ruilen. Mansvelt heeft de afgelopen tijd gesprekken gevoerd met gemeenten die al een soortgelijke regeling kennen. Zo is er in Den Haag een regeling die bedrijven 1000 euro belooft als ze de vieze brommer inruilen. Onlangs is daar een bonus voor particulieren aan toegevoegd: 250 euro. De gemeente Utrecht betaalt zelfs 1500 euro mee aan de overstap van tweetakt naar elektrisch.