Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Kaart: Snorfiets naar de rijbaan

Nieuws
Datum: 
8 jun 2017 - 09:45

Amsterdam treft momenteel voorbereidingen om de snorfiets in 2018 naar de rijbaan te kunnen verplaatsen met helmplicht, net als de bromfiets. Dit is bij veel mensen bekend, echter heeft niet iedereen een duidelijk beeld van over welke gebieden het daadwerkelijk gaat.

Om hier wat duidelijkheid over te geven willen wij graag deze kaart met jullie delen. Deze geeft een beeld van de beoogde situatie op de fietspaden binnen het projectgebied na inwerkingtreding van de maatregel.

De fietspaden die in aanmerking komen om snorfietsvrij gemaakt te worden zijn groen, de fietspaden langs de belangrijkste verkeersaders waar verplaatsing naar de rijbaan nog niet wenselijk is zijn zwart (op deze wegen blijft de snorfiets voorlopig op het fietspad). Rood zijn de (brom)fietspaden, hier blijft de snorfiets op het (brom)fietspad.

Snorfietsers zullen in de nieuwe situatie dezelfde routes als bromfietsers volgen, behalve op de uitgezonderde verkeersaders (zwart op de kaart).

De kaart kan je bekijken via deze link. Hier kan je ook in- en uitzoomen voor een beter beeld.