Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Helmplicht voor snorfiets 202?

Nieuws
Datum: 
7 jan 2021 - 15:15

Groenlinks en CDA blijven zich inzetten om een helmplicht te realiseren voor de snorfiets, en het liefst vandaag nog. Begin november is een motie voor de helmplicht voor snorfietsers zoals iedereen verwachtte aangenomen. Echter de motie wijkt af van wat er destijds werd ingediend wat waarschijnlijk te maken heeft met de brief die Minister van infrastructuur en Waterstaat naar de kamer stuurde waren de verwachtingen wat moeten worden bijgesteld.

Het ontwerpbesluit voor de helmplicht zou in eerste instantie binnen twee weken naar de kamer worden gestuurd. Dit is nu aangepast naar ‘ontwerpbesluit helmplicht snorfiets’ wat uiterlijk voor het kerstreces naar de Kamer wordt gestuurd in een apart voorstel. Hierbij wordt dan geen koppe- ling gemaakt met voertuigen met een maximumconstructiesnelheid tot 25 km/u (LEVs).

Maar let op, een ontwerpbesluit is nog geen wetsvoorstel dus het kan zomaar nog een jaar of meer duren voordat de helmplicht wordt ingevoerd. Daarbij kan het ook nog zo zijn dat er niets met het ontwerpbesluit gebeurt totdat het nieuwe kabinet er zit. De verkiezingen zijn 17 maart en het vormen van een nieuw kabinet kan zomaar een paar maanden duren. Mochten we het record (formatie) van België overtreffen dan zijn we zomaar 541 dagen verder.