Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

GroenLinks en CDA willen sloopregeling oude brommers behouden

Nieuws
Datum: 
16 nov 2018 - 13:30

GroenLinks en CDA in Rotterdam willen doorgaan met de sloopregeling voor oude en vervuilende brom- en snorfietsen. Door het succes van de regeling is het budget bijna op. De partijen vragen het stadsbestuur om geld vrij te maken om de regeling in 2019 door te zetten.

Sinds 1 januari 2018 biedt de gemeente eigenaren van oude, vervuilende brom- en snorfietsen een premie van 300 euro om hun voertuig te laten slopen. Halverwege oktober hadden al 1.200 bezitters van brom- en snorfietsen van voor 2010 van de regeling gebruik gemaakt. Dat is 15% van het totale aantal oude brom- en snorfietsen in Rotterdam.

GroenLinks-raadslid Jeroen Postma: “De sloopregeling is een goede maatregel om het aantal oude, vervuilende brommers in de stad te verminderen. Hierdoor wordt fietsen fijner en de lucht schoner.”

CDA-raadslid René Segers-Hoogendoorn: “Hopelijk kunnen we ook volgend jaar weer op deze praktische manier blijven werken aan schone lucht."

Bron: RTV Rijnmond