Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

België telt nieuw recordaantal motorfietsen en scooters

Nieuws
Datum: 
14 sep 2014 - 11:45

Het Belgisch voertuigenpark telt 456.512 motorfietsen en scooters. Daarmee kon een nieuw record worden geregistreerd. Dat heeft de Belgische Motorrijdersbond (BMB) gemeld op basis van cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie.

Tegenover het jaar voordien werd een groei met 1,27 procent opgetekend. Dat betekende wel een vertraging tegenover de voorafgaande jaren, maar de sector vertoont nog altijd wel grotere groei dan de automarkt.

Motorfietsen en scooters vertegenwoordigen op dit ogenblik 6,45 procent van het totale Belgische voertuigenpark, tegenover een aandeel van 4,85 procent bij de eeuwwisseling.

De vertraging het voorbije jaar moet volgens de sectororganisatie vooral worden toegeschreven aan de moeilijke economische omstandigheden en een tegenvallend lenteweer. Ook wordt opgemerkt dat het nieuwe rijbewijs de interesse voor motorfietsen bij jongeren zou doen afnemen. Anderzijds wordt gewag gemaakt van een positieve impact van technische innovaties.