Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Bashir wil einde aan wildgroei dubieuze rijscholen

Nieuws
Datum: 
21 mei 2013 - 08:00

21-05-2013 • SP-Kamerlid Farshad Bashir wil dat er aanvullende eisen komen om een rijschool te starten om zo een einde te maken aan de wildgroei van nieuwe rijscholen die slechte kwaliteit afleveren. Daarnaast moet er betere handhaving komen om rijinstructeurs die zonder een geldige bevoegdheid toch les geven aan te pakken.

Bashir: 'We zien een wildgroei van het aantal mensen dat zonder enige kennis van het ondernemerschap een eigen rijschool start. Om aan klanten te komen bieden ze de rijlessen ver onder de kostprijs aan, vaak zonder ervaring als instructeur. De leerlingen zijn uiteindelijk de dupe, want zij moeten kunnen vertrouwen op een degelijke rijopleiding. Daarnaast worden rijinstructeurs bijna nooit gecontroleerd of ze wel bevoegd zijn om autorijles te geven. Ook dit moet snel verbeteren.'

Farshad Bashir heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu gevraagd om ook ondernemerschap onderdeel te laten zijn van de opleiding tot rijinstructeur. De afgelopen jaren heeft het UWV veel mensen vanuit de WW om laten scholen tot rijinstructeur. Veel van deze mensen starten meteen een eigen rijschool waarvan de meeste het niet langer dan 2 jaar vol houden. 'Wij hebben er meerdere malen op aangedrongen om te stoppen mensen zomaar op te leiden tot rijinstructeur. Het is niet makkelijk om hier een baan te vinden, waardoor de meeste mensen maar meteen voor zich zelf begonnen. Zonder enige ervaring als rijinstructeur en zonder kennis van ondernemen. Niemand is hier mee geholpen, het bedrijf gaat vaak failliet en de leerlingen staan dan in de kou. Ook drukken ze goede rijscholen uit de markt door het hanteren van dumpprijzen, aldus Bashir.

Bashir zal de minister volgende week in het debat vragen om met concrete maatregelen te komen om de wildgroei van rijscholen te stoppen en te komen tot een betere handhaving. Eerder kwamen rijscholen al in opspraak door de belastingfraude die voorkomt bij veel van dit soort rijscholen.