Error message

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (line 102 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3190 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 127 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Interview 7 januari op Radio1 met Marc-Robin Visscher

Nieuws
Datum: 
7 Jan 2014 - 07:30

Wordt de snorfiets in 2014 naar de rijbaan verbannen?

De Amsterdamse burgemeester Van der Laan vreest “Italiaanse toestanden” in zijn stad: snorfietsers overtreden massaal de maximumsnelheid (volgens de politie rijdt 77% te hard) en het aantal snorfietsen stijgt spectaculair (vorig jaar 14 % in Amsterdam – daar zijn nu zo’n 25.000 snorfietsen). Volgens Van der Laan moet de snorfiets van het fietspad af.

De Stichting Scooterbelang is het hier niet mee eens: “De overgrote meerderheid van de snorfietsers is 25 of ouder en houdt zich keurig aan de regels”, zegt Remas Haverkamp van de stichting: “Het fietspadennetwerk in de hoofdstad is overbelast. Het is geen oplossing om de snorfiets in het verdomhoekje te zetten. Wat te doen met de brede bakfiets, en de e-bike die snelheden haalt boven 25 km/h? Het wordt tijd voor een volwassen discussie.”

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) deed onderzoek naar het effect van het verbannen van de snorfiets naar de rijbaan, al dan niet met helm. Gert-Jan Wijlhuizen van de SWOV vertelt over de conclusies.

Radiofragmenten