Error message

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (line 102 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Verzekeringen

Eigenaren van brommers, scooters en snorfietsen zijn in Nederland verplicht om een Wettelijk Aansprakelijkheid (WA) scooterverzekering af te sluiten. Scooterverzekering en brommerverzekering zijn algemene benamingen voor een verzekering van kleine motorvoertuigen. Hieronder vallen: Scooters, snorfietsen, invalidenauto’s en spartamet’s.

Net zoals bij een autoverzekering en andere verzekeringen is het bij een scooterverzekering verplicht om een verzekering te hebben als je op de weg bent. Zonder deze verzekering mag er niet worden gereden op het voertuig.

Soorten Scooterverzekeringen
Naast de verplichte WA scooterverzekering is er ook nog de WA Beperkt Casco scooterverzekering en WA Volledig Casco scooterverzekering. Wat er wordt vergoedt ligt aan de verzekeraar maar er zijn een paar standaarden.

Wettelijk aansprakelijkheid (WA) scooterverzekering dekt:
- Lichamelijke en materiële schade aan derden.

Beperkt Casco scooterverzekering dekt:
- Lichamelijke en materiële schade aan derden;
- Schade waar u niks aan kunt doen zoals brand, diefstal, vandalisme etcetera.

De schade waar u wel iets aan kunt doen zoals een botsing door uw toedoen wordt niet vergoed door de verzekering. De schade die wordt vergoed gaat meestal niet ten koste van je no-claim korting.

De WA Volledig Casco scooterverzekering dekt:
- Lichamelijke en materiële schade aan derden;
- Schade bij u zelf;
- Schade waar u niks aan kunt doen zoals brand, diefstal, vandalisme etcetera.

Handige weetjes scooterverzekering:
- Eigenlijk bij alle verzekeraars staat er in de polisvoorwaarden dat wanneer je, je scooter opvoert de schade die je bij anderen veroorzaakt of schade die je zelf hebt niet wordt vergoed.
- Een automaat scooter is meestal goedkoper om te verzekeren dan een handgeschakelde versie.
- Bij sommige verzekeraars betaal je meer in grotere steden.

Bron: http://informatie-verzekeringen.nl/scooterverzekering