Error message

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (line 102 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

INNOVATIEVE PEUGEOT METROPOLIS RIJBEWIJS B MOTORSCOOTER IN NEDERLAND GEARRIVEERD

Nieuws
Datum: 
2 Dec 2013 - 17:00
  • De praktische eigenschappen van een motorscooter gecombineerd met het comfort, de veiligheid en de technologie van een auto
  • Te besturen met het autorijbewijs B

Ede – Hij wierp zijn schaduw al ver vooruit, maar sinds deze week staat de Peugeot Metropolis motorscooter bij de 24 geselecteerde Nederlandse Metropolis-dealers. De Metropolis 400i is Peugeot’s eerste driewielige motorscooter die in ons land ook met het autorijbewijs B bestuurd mag worden*. Met een vanafprijs van € 10.199,- combineert de Metropolis de praktische eigenschappen en het rijplezier van een motorscooter met het comfort, de technologie en de veiligheid van een auto.

Sinds deze week staat de Peugeot Metropolis bij de 24 speciaal geselecteerde Metropolis-dealers. Met de Metropolis 400i breidt Peugeot Scooters het modelprogramma in Nederland per direct uit met een innovatieve motorscooter waarmee Peugeot Scooters de voordelen van het motorrijden nu ook voor een breed publiek van automobilisten mogelijk maakt.

Autotechnologie

Het opvallende uiterlijk van de Metropolis wordt gedomineerd door de direct in het oog springende dubbele voorwielen met de Dual Tilting Wheels (DTW) ophanging, die rechtstreeks is afgeleid van de voorwielophanging van een auto. En daar houden de overeenkomsten met een auto niet op. Naast de autowaardige afwerking wordt de Peugeot Metropolis standaard bijvoorbeeld geleverd met een Smart key en startknop, waardoor een contactslot ontbreekt, een bandenspanningscontrolesysteem, een overzichtelijk, op een auto geïnspireerd dashboard, LED- en dagrijverlichting, een USB-aansluiting in het handschoenenvak, een parkeerrem en een CBS (Combined Braking System) remsysteem, waarbij via de linker remhendel gelijktijdig de voor- en achterrem worden bediend, voor maximale remprestaties en veiligheid.

Onder het opvallende design van de Metropolis schuilt een door Peugeot Scooters zelf ontwikkelde 400cc LFE (Low Friction Efficiency) motor met 27,4 kW (37,2 pk) en een koppel van 38,1 Newtonmeter, waarmee het de sterkste motor in zijn segment is. Met een brandstofverbruik van 4,2 liter op 100 km (conform RTM2 testcyclus) en een CO2-emissiewaarde van 86,6 gram per kilometer is de Metropolis ook nog eens zeer zuinig in het gebruik.

Nu in de showroom

Sinds deze week staat de Metropolis 400i in de showrooms van de 24 Nederlandse Metropolis-dealers, met een prijs vanaf € 10.199,- (Metropolis RS: € 10.299,-). De rijbewijs B motorscooter wordt standaard geleverd in de kleuren Pearl zwart en Pearl wit, en op speciale bestelling zonder meerprijs in de warme kleur Saffraan rood. De Titanium-livery is exclusief voorbehouden aan de Metropolis RS.

Naast de uitgebreide standaarduitrusting is de Peugeot Metropolis geheel naar eigen smaak te personaliseren dankzij een breed scala aan accessoires, met ondermeer een topkoffer, RVS vloerplaten, een bevestiging voor een smartphone, en tal van andere zaken.

Een overzicht van de geselecteerde Nederlands Metropolis-dealers is beschikbaar ophttp://peugeotscooters.nl/dealers/dealersm.asp.

* Mits het rijbewijs B is behaald vóór 19 januari 2013