Error message

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (line 102 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Camera's moeten scooters onder Rijksmuseum weren

Nieuws
Datum: 
22 Aug 2014 - 20:30

Camera's in de passage van het Rijksmuseum moeten scooters weren.

Een scooter buigt vlak voor het Rijksmuseum af naar links. De hordes toeristen ontwijkt hij met deze route, evenals de verkeersregelaar onder de passage. Scooters en snorfietsers zijn niet toegestaan in de onderdoorgang van het museum. Gisteren werden camera's opgehangen om de overlast verder in te perken. Wanneer de apparatuur over twee maanden op volle toeren, draait worden scooteraars die toch onder het museum rijden op de bon geslingerd. "Hoe hoog de boete is kan ik nog niet zeggen", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Dat geld zal trouwens ook niet naar de gemeentekas vloeien." De verkeersregelaars zullen met de komst van de camera's verdwijnen.

Vlakbij de ingang aan de Stadhouderskade staat een verkeersregelaar onder de bogen. "Ik houd per dag ongeveer 20 scooters tegen", zegt de man in een geel hesje. Hij wil liever niet met zijn naam in de krant. "Iedere dag krijg ik de meest vreselijke ziektes naar mijn hoofd. Ik heb iedere ziekte die er bestaat zo ongeveer wel toegewenst gekregen en mijn familie ook." Camera's ophangen vindt hij een goed idee. "Er zijn gasten die hier per week wel zes keer doorheen proberen te rijden. Ze blijven het maar proberen. Die kun je op deze manier mooi op de bon slingeren." Gemiddeld staan de toezichthouders vijf uur per dag in de passage. "Iedere dag op andere tijdstippen, want anders gaan die scooterrijders daar op inspelen."

Gistermiddag was het druk bij het Rijksmuseum. Wil Bambacht uit Eindhoven loopt met haar stevige wandelschoenen onder de onderdoorgang door. "Ik heb net de halve stad doorgewandeld. Goed idee om de scooters hier te weren. Toeristen worden ook al bijna door fietsers omver gereden en een scooter rijdt nog harder."

Ondanks alle verwensingen houdt de verkeersregelaar de moed erin. "Het contact met toeristen hier is erg leuk", zegt hij lachend. "Wat ze mij allemaal vragen? Waar het Rijksmuseum is bijvoorbeeld."

Comments

Remas's picture
Submitted by Remas on

Gemeente Amsterdam besteedt  400.000 euro!!! om 20 brom-en snorfietsen te weren die op een dag onder het Rijksmuseum door willen rijden. Maar wat heeft de gemeente Amsterdam gedaan om een alternatieve route voor de  brom- en snorfietsen aan te geven? Niets!!
En is de Amsterdamse gemeente gaan kijken welke gevaarlijke situatie het huidige beleid oplevert? Voetgangers die oversteken, fietsers die rechtdoor willen, snor- en bromfietsen die of links of rechtsaf moeten en dan ook auto's die in een file staan. Chaos. AT5 heeft hierover in 2013 al bericht op hun website