Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Voor wie geldt de milieuzone in Amsterdam niet?

Nieuws
Datum: 
26 jun 2017 - 09:45

Sommige voertuigen mogen straks gewoon de milieuzone in. Valt u in een van de onderstaande categorieën? Dan hoeft u niets te doen.

Brommers en snorfietsen met een DET (datum eerste toelating) na 1 januari 2011.

Brom- en snorfietsen met elektrische aandrijving:
Brom- en snorfietsen met een elektrische aandrijving en een DET van 2010 of ouder krijgen automatisch ontheffing. Dit staat bij de RDW geregistreerd. Deze voertuigen zijn namelijk uitstootvrij.

Gehandicaptenvoertuigen en brommobielen:
Brommobielen die als L6 zijn opgenomen in het kentekenregister van de RDW, krijgen automatisch ontheffing. Gehandicaptenvoertuigen hebben geen kenteken (wel vaak een verzekeringsplaatje).
Wilt u weten of uw voertuig in een van deze categorieën valt? Controleer uw kentekenbewijs of voer uw kenteken in op www.rdw.nl.

Datum eerste toelating (DET):
U kunt via de website van de RDW de DET van uw brom- of snorfiets vinden. Onder de rubriek 'Vervaldata en historie' staat de datum eerste toelating. Dat is de datum waarop een voertuig voor het eerst een kenteken heeft gekregen.

Bron: www.amsterdam.nl