Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Speed pedelec helm op je snorfiets?

Nieuws
Datum: 
27 mei 2021 - 13:45

Zoals je weet staat een mogelijke helmplicht voor snorscooters voor de deur, maar voor het zover is, is verschillende partijen gevraagd om onderzoek te doen naar de uitvoerbaarheid van dit plan. Zowel TNO als het RDW hebben onderzoek gedaan waarbij wordt gekeken of het mogelijk en veilig is een speed pedelec helm te dragen op een snorfiets.

Op dit moment liggen er 5 opties op tafel betreffende helmplicht voor de snorscooter:

- Gebruik van de huidige bromfietshelm
- Speed pedelec helm voor alle snorfietsen
- Keuze aan snorfietsrijder, bromfietshelm of speed – pedelec-helm
- Snorfietsen met trappers krijgen speed-pedelec-helm
- Afzien van invoering helmplicht snorscooters

Uitzonderingen
Zoals nu al geldt er geen helmplicht voor de bakbromfiets (ook elektrisch) en dat zal ook zo blijven. Daarbij zal er ook voor snorfietsen met meer dan 3 wielen geen helmplicht gaan gelden.

De minister heeft inmiddels alle resultaten naar de kamer gestuurd, maar heeft TNO gevraagd extra aanvullende simulaties uit te voeren waarvan de resultaten rond de zomer kunnen worden gedeeld met de kamer. Dit onderzoek zal zich richten op het gebruik van een speed-pedelec-helm voor de bestuurder met passagier en de passagier zelf.