Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Milieuzone brom- en snorfietsen in Den Haag alle ins and outs

Nieuws
Datum: 
7 jan 2021 - 15:15

Er is jaren over gediscussieerd en tegenstanders waren er voldoende, maar een milieuzone brom- en snorfietsen is een feit in Den Haag. Ben je inwoner van Den Haag of reis je regelmatig naar Den Haag dan is onderstaande info van jou van belang.

Het aanvragen van een ontheffing voor oldtimers kan vanaf 25 november
op 1 december 2020 geldt voor heel Den Haag een milieuzone voor brom- en snorfietsen uit 2010 en daarvoor. Voor eigenaren van een brom- of snorfiets van 30 jaar of ouder komt er een ontheffing die recht geeft om 40 dagdelen per jaar in de milieuzone te rijden. Je kunt de ontheffing voor oldtimers aanvragen vanaf 25 november.

Vraag de ontheffing via de website
De ontheffing vraagt u aan via de website. U krijgt de ontheffing zo snel mogelijk per mail toegestuurd. Voor het betalen van de leges van € 25 ontvang je achteraf een factuur. Vanaf 15 december 2020 kun je je aanvraag ook terugzien via MijnDenHaag. Hetzelfde geldt voor de ontheffing, zodra die door de gemeente is verstrekt. Vanaf 15 december kun je de leges direct via Ideal betalen.

Recht op 40 dagdelen
Met een ontheffing krijg je het recht om 40 dagdelen per jaar in de milieuzone te rijden. Een dagdeel loopt van 00.00 tot 12.00 uur en van 12.00 tot 24.00 uur. Wanneer je een dagdeel gebruikt, dan meld je dat in MijnDenHaag. Het is ook mogelijk achteraf een melding te doen. Bijvoorbeeld als je de rit die je ’s ochtends bent begonnen, wilt verlengen. Je doet dan bij thuiskomst een melding voor het 2e dagdeel. Doe het wel dezelfde dag voor 24.00 uur.

Tot 1 maart 2021 is er een gewenningsperiode
Op 1 december 2020 start er een gewenningsperiode van 3 maanden. In deze periode krijg je een waarschuwingsbrief als je met uw brom- of snorfiets uit 2010 of ouder zonder ontheffing in de milieuzone rijdt. Er worden in deze periode nog geen boetes opgelegd.

Als je wel al een ontheffing hebt ontvangen, dan hoef je tot 1 maart 2021 je ritten nog niet bij de gemeente aan te melden. Tot 1 maart is de oldtimerontheffing onbeperkt geldig binnen de milieuzone. Je krijgt dan geen waarschuwingsbrief. Vanaf 1 maart 2021 start de handhaving en moet je je ritten (online) vooraf aanmelden via MijnDenHaag

Verlengen is eenvoudig
De ontheffing is 1 jaar geldig. Je kan de ontheffing eenvoudig online verlengen. Na betaling van de leges is de ontheffing weer 1 jaar geldig. Je krijgt daarmee opnieuw het recht om 40 dagdelen met een oldtimer in de milieuzone te rijden.