Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Helmplicht snorscooters vanaf 1 januari 2023

Nieuws
Datum: 
23 dec 2022 - 14:15

Vanaf 1 januari zullen alle snorscooterrijders een helm moeten dragen, daar is geen speld meer tussen te krijgen. De snorscooterrijders hebben de keuze om gebruik te maken van een goedgekeurde Jet helm, integraal helm of speed pedelec helm met de NTA 8776 keur.

De invoering van de helmplicht voor snorfietsers heeft grote impact op zowel de ondernemers als alle bijna 800.000 snorfietsgebruikers in Nederland. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed kan voorbereiden op de introductie, is de datum echter verschillende keren aangepast, maar definitief op 1 januari gezet.

Verschil Amsterdam/Utrecht
Belangrijk is wel dat de helmplicht voor de snorscooter niet samengaat met een verplaatsing naar de rijbaan zoals in Amsterdam en Utrecht wel het geval is. Bij de landelijke maatregel blijf je als snorfietser op het fietspad, maar dan wel met helm!

Speed pedelec helm
Na uitgebreid onderzoek door TNO is duidelijk geworden dat snorfietsgebruikers straks gebruik kunnen maken van de speed pedelec helm. Deze comfortabele, veilige lichtgewicht helm is eerder samen met de fietsindustrie leden van RAI Vereniging ontwikkeld voor speed pedelec gebruikers. Zij bereiken een maximumsnelheid van 45 km/h. Was deze helm in het verleden nog gewoon duur, inmiddels zijn de prijzen van deze helmen fors gezakt. De goedkoopste die wij vonden is 59,- euro. Een ‘gewone’ Jet helm is ook mogelijk en die koop je voor een soortegelijk bedrag of zelfs minder.

I&W
Inmiddels is er door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hard gewerkt aan een campagne en op het moment van schrijven (15 december 2022) moet deze inmiddels van start zijn gegaan. Verbazingwekkend is dan ook dat wij zelf nog geen enkele uiting zijn tegengekomen, 2 weken voordat de helmplicht ingaat.