GiGi – De eerste opvouwbare elektrische scooter ter wereld

Advertorial
Datum: 
28 nov 2017 - 09:15

Elektrische scooters zien we tegenwoordig wel vaker in het straatbeeld, maar er kan er maar een de eerste zijn die je op kunt vouwen. De eer gaat naar de GiGi opvouwbare elektrische scooter. Met een Gigi kun je ongeveer 25 tot 30 km per uur afleggen. De accu kan in elk gewoon stopcontact opgeladen worden. Het is in nogal wat situaties handig dat je deze scooter op kunt vouwen. Dankzij het kleine formaat neem je hem bijvoorbeeld gewoon overal mee naar binnen en laadt de accu op. Ook is het bij slecht weer prettig dat je een GiGi scooter binnen een paar seconden hebt ingeklapt en niet buiten hoeft te laten staan. Binnenshuis is de kans op diefstal van de scooter natuurlijk ook erg klein. Bovendien kun je een GiGi scooter vrij gemakkelijk vervoeren, bijvoorbeeld met een auto, tram, trein of bus.

GiGi in de grote stad, wat zijn de voordelen?
De voordelen van deze opvouwbare scooter voor in een grote stad zijn aanzienlijk. GiGi rijdt schoon, is opvouwbaar en je kunt veel geld besparen op parkeerkosten voor een auto. Je kunt de scooter ook als deelvervoer naast een auto gebruiken. Je kunt hem bijvoorbeeld opgevouwen in de achterbak van een auto vervoeren naar een stad. De auto parkeer je op een plaats waar je geen parkeergeld hoeft te betalen. Je rijdt op je GiGi naar de locatie waar je zijn moet, bijvoorbeeld een kantoor, winkel of woonhuis. Met deze compacte scooter ben je mobiel in overvolle steden.

Beter voor het milieu
Voor een toenemend aantal mensen is elektrische rijden belangrijk. Zowel consumenten als in het bedrijfsleven is men zich bewust van het belang milieuproblemen terug te dringen. Verontreiniging door uitstoot van o.a. auto's, motors, bromfietsen en scooters, is in steden een groot probleem. Voertuigen die op benzine rijden veroorzaken veel vervuiling, met name de gewone scooter. Elektrische scooters (en auto's) vervuilen niet. Steeds meer mensen rijden om die reden liever elektrisch. Ook is elektrisch rijden in aanschaf duurder maar op termijn juist goedkoper. Voor stadsbewoners is een GiGi scooter dus om verschillende redenen een ideaal vervoersmiddel. Met een GiGi scooter heb je in de stad voor jezelf geen auto meer nodig en kun je ook peperdure parkeerkosten voor auto's besparen.

Wat maakt de GiGi uniek?
Ten eerste natuurlijk dat het de eerste elektrische scooter is die opgevouwen kan worden. Daarom is een GiGi scooter (in verhouding tot een gewone scooter van ongeveer 120 kilo) veel lichter, en weegt slechts 32 kilo. Omdat het stuur ook inklapbaar en inschuifbaar is, hou je met 84 x 73 x 33 cm na het opvouwen een mooi compact formaat opgevouwen scooter over.

Je kunt met de GiGi ongeveer 25 tot 30 kilometer afleggen (op vlakke ondergrond) voordat de accu opgeladen moet worden. Dit is ongeveer 1 uur rijden. Heb je wind tegen of moet je heuvelopwaarts rijden dan kan de accu sneller leeg zijn. Onder het opklapbare zadel zit de bergruimte met de stekker. Als de accu helemaal leeg is, duurt het opladen ongeveer 3 uur.

Bron: GiGi Nederland B.V.