Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Vier tips om jouw scooter het beste te beveiligen

1 post / 0 new
Samantha Van de...
afbeelding van Samantha Van der Leest
Vier tips om jouw scooter het beste te beveiligen

Een scooter nemen is meestal een goed doordachte keuze. Welke scooter kies je, hoe zijn de recensies, welke verzekering neem je en welke accessoires wil je erbij hebben? Dit zijn een paar vragen die je beantwoordt voor en na je aankoop. Door al deze vragen wordt de beveiliging van deze kostbare aankoop weleens vergeten.

Wist je dat er dagelijks zo’n veertig scooters worden gestolen in Nederland? Deze scooters worden meestal gestolen, verhandeld en naar de andere kant van het land opgestuurd. Een kwart van de scooters vindt de politie terug, maar de andere 75% blijven vermist.  Als je lang van je scooter wil genieten, is beveiligen dus een pre. In dit artikel vind je vier handige tips om te voorkomen dat je scooter wordt gestolen.

1. Vastzetten

Zet altijd je scooter vast aan een boom, lantarenpaal of een ander stevig object. Het lijkt misschien een simpele tip, maar toch doen de meeste mensen het niet. Een slot alleen is niet genoeg, want dieven tillen het achterwiel op en rijden de scooter naar een verborgen plek waar ze makkelijk het slot eraf kunnen halen. Niet vergeten dus!

2. Binnen parkeren

Zet je scooter in een schuur of achter een schutting. Even in de voortuin parkeren lijkt handig en je denkt dat je er zicht op hebt, maar je staat niet de hele tijd bij het raam. De dief zal juist wel kijken of het een rustige straat is en of er niemand voor het raam staat. Daarna rijdt de dief gemakkelijk weg op jouw scooter.  Daarom moet je je scooter thuis altijd veilig binnen parkeren.

3. In het zicht

Zet je scooter niet in een onoverzichtelijke plek, zoals een steegje. In een steegje of andere plek waar niemand hem ziet, heeft een dief meer tijd om bijvoorbeeld de startkabels om te leiden. Een dief wil natuurlijk niet gezien worden, dus zij zullen eerder scooters stelen in een steeg. Zet daarom jouw scooter op een plek waar het druk is, dan heb je een grotere kans dat hij niet gestolen wordt

4. Koop een goed slot

Een goed slot voor je scooter is het halve werk. Zet ten eerste altijd je scooter op stuurslot. Door het stuurslot kan iemand alleen je scooter meenemen in bochten en dus niet in rechte lijnen. Dit komt doordat het stuurslot je stuur scheef op slot zet.

Zorg naast het stuurslot voor een goed ringslot of schijfremslot. Een schijfremslot zit op je schijfrem en is van dik materiaal. Deze beveiligt je scooter goed, net als een ringslot. Om een ringslot open te maken heb je op zijn minst een betonschaar nodig. Dat is meestal al te veel werk voor de dieven.

Wil je een goed slot kopen? Bij Huisman Leiden verkopen ze sloten in alle soorten en maten. Zo staat service al 80 jaar hoog in het vaandel bij Huisman. Naast sloten hebben ze meer dan 1000 fietsen, elektrische fietsen en scooters in alle kleuren en merken. Kom een keer langs en zij helpen je graag.

Edited by: Samantha Van de... on 2016-05-24 13:38