Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Op de rijbaan of...?

9 posts / 0 new
Last post
Corné Swaen
Corné Swaen's picture
Op de rijbaan of...?

Moet je als je op een 45 km scooter rijdt en er een bord staat in de bebouwde kom met een fiets en een brommer afgebeeld op het fietspad rijden of mag je op het fietspad rijden, weet iemand dit?

Freek
Freek's picture
In de bebouwde kom moet je op

In de bebouwde kom moet je op de weg rijden mits je het fietspad wordt opgeleid door een mooi rechthoekig bord met een rode brommmer/scooter en een pijl richting het fietspad.

Remas
Remas's picture
Kijk VVN heeft een aardig overzicht gemaakt
Freek
Freek's picture
Ramas.. link werkt niet?

Ramas.. link werkt niet?

Remas
Remas's picture
Link

deze moet wel werken want deze linkt door binnen de site: http://www.scooterbelang.nl/brom-en-snorfiets-regels

 

Maiken
Maiken's picture
En op weg met fietsstrook?

Wat ik jammer vind is dat je nergens informatie kan vinden over wegen met een fietsstrook. Dit is bijvoorbeeld langs de amstel tussen Nes a/d Amstel en Oudekerk a/d Amstel. Momenteel hou ik zo veel mogelijk rechts (dus op de fietsstrook), maar er zijn ook scooters die juist niet op de fietsstrook rijden.

Don Nateur
Don Nateur's picture
Met bromscooter op de fietsstrook of niet?

Hi Maiken,
 
Volgens mij mag je met een brommer of bromscooter (45 km) niet op de fietsstrook maar op de rijbaan. Dit  zegt het CBR hierover:

  • De bromfietser mag ook niet een fietsstrook met doorgetrokken streep berijden. De snorfietser wel, want die moet de regels voor fietsers volgen.
  • De snorfietser moet de fietsstrook met onderbroken streep volgen. Deze is in beginsel niet toegankelijk voor bromfietsen.
  • De bromfietser mag de fietsstrook met onderbroken streep wél gebruiken als hij een auto wil inhalen die vóór hem op de rijbaan stilstaat om linksaf te slaan. Het (tijdelijk) volgen van de fietsstrook met onderbroken streep mag ook als de bromfietser wil voorsorteren om rechtsaf te slaan. Hij mag hierbij het verkeer op de fietsstrook echter niet hinderen.
  • Bovenstaande manoeuvres zijn niet toegestaan voor de bromfiets als het gaat om een fietsstrook met een doorgetrokken streep.

Advies is maak zo breed mogelijk  zodat je niet door de automobilisten naar de rand van de weg wordt gedrukt!

Narcan
Narcan's picture
Tja, dat advies he. Maak je zo breed mogelijk

De wetgever zegt dat je zo veel als mogelijk links moet rijden. En dat maken automobilisten soms heel duidelijk op een agressieve manier. Vooral taxi's.
 

Scooter Tourclu...
Scooter Tourclub Nederland's picture
Wij zijn van mening dat

Wij zijn van mening dat bromscooters helemaal van het fietspad af zouden moeten.