Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Welke scooter is beter

2 posts / 0 new
Last post
Lucalist123
Lucalist123's picture
Welke scooter is beter

Ik ben aan het nadenken over welke scooter ik wil kopen. Ik wil een piaggio zip op fly maar ik weet niet van welke het blok beter is.

dutchguy1975
dutchguy1975's picture
Ik denk dat merendeel van de

Ik denk dat merendeel van de mensen  voor de Zip zou gaan. Aangezien je dit in 4-takt plaatst is je keuze tussen 2- of 4-takt waarschijnlijk al bepaald.
 
Piaggio staat bekend om z'n sterke blokken, denk dat met geen van 2'en je verkeerd kan kiezen.
Dan gaat persoonlijke smaak ineens om de hoek kijken. Het zijn beide luchtgekoelde scooters (meen ik), dus daar is ook niet tussen te kiezen.
Maar, de zip staat op 10 inch wielen, de fly op 12 inch! Dat heeft zowel estetische effecten alsook de rij eigenschappen.
Daardoor lijkt de fly een betere keuze voor de wat langere ritten en de zip voor als je vooral binnen een stad rijd.
De zip heeft een 7,5 liter tank (bijzonder groot voor een kleine scooter) de fly moet het doen met 6.8 liter. Beide hebben een theoretische verbruik van 1:40 alleen moet je dat met een korreltje zout nemen, want dat is onder ideale omstandigheden en die heb je eenmaal bijna nooit.
Het zijn dus echt de details waar het om draai, en uiteindelijk blijft je persoonlijke smaak over. Ik zou dan zelf voor de Fly kiezen, maar dat is puur persoonlijk. (ik rij zelf op een Peugeot SpeedFight 2 van 10 jaar oud :-) )
Succes met kiezen!