Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in taxonomy_menu_trails_init() (regel 102 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/common.inc).

Scootercampagne Slowriders pakt snelheidsduivels aan

Gemeente Amsterdam en Politie Amsterdam-Amstelland zijn een gezamenlijke campagne gestart om het verkeersveiligheidsprobleem met brom- en snorfietsen (verzamelnaam scooters) aan te pakken. De nieuwe campagne ‘Slowriders’ roept met name jonge scooterrijders op om relaxed te rijden en zo de verkeersveiligheid te verbeteren en boetes te voorkomen. Met de slogan ‘Relaxed rijden zonder boetes’ worden de voordelen van rustiger rijden benadrukt, maar ook het risico op boetes. Scooterrijders zijn vooral een gevaar voor zichzelf. Eén op de vijf verkeersslachtoffers in Amsterdam is brom- of snorfietser, terwijl het aantal verplaatsingen laag is, ongeveer 2%. Vooral voor jongeren is het risico op een ongeval hoog. 36% van de ernstige scooterslachtoffers valt in de groep 16 - 24 jaar. Vandaar dat de eerste uitingen in de campagne gericht zijn op jongeren. Omdat snelheidsovertredingen veruit de belangrijkste oorzaak zijn van overlast en onveiligheid in het verkeer, wordt in de campagne het belang van rustiger rijden benadrukt. Handhaving en voorlichting zijn volgens de initiatiefnemers belangrijke middelen om het verkeersveiligheidsprobleem met scooters aan te pakken. De combinatie van een positieve boodschap, het benadrukken van het gewenste gedrag en politiecontroles is volgens de gemeente en de politie al eerder succesvol gebleken bij de fietsverlichtingscampagne. In september en oktober start de campagne onder andere met extra politiecontroles op snelheidsovertredingen. Daarnaast zijn er natuurlijk reguliere controles, waarbij naast snelheid helmplicht, rijbewijsbezit, rood licht en alcohol aan bod komen. Via www.facebook.com/slowriders en twitter wordt over verkeersregels, handhaving en boetes gepost. De komende jaren zal de campagne verder worden uitgebreid en geïntensiveerd, altijd in combinatie met politiecontroles.