Jongerenwerk Molenwaard houdt eerste scootermeeting

Evenement
Datum: 
maandag, september 16, 2013 - 12:00

BLESKENSGRAAF • Jongerenwerk Molenwaard houdt zaterdag 28 september een scootermeeting op Melkwegplein 1 in Bleskensgraaf, op de parkeerplaats voor het gemeentehuis.

De meeting duurt van 12.00 uur tot 16.00 uur. Ook oldtimers, brommobielen, quads en schakelbrommers zijn welkom. Deelname aan de activiteit is gratis. Er is onder andere een mooiste scooterverkiezing, een dj, een technische check, een vermogenstestbank en er zijn verschillende games. Daarnaast is  rijschool Elar aanwezig met scooters en motoren.

Bezoekers kunnen kennismaken met het rijden op een motorfiets en krijgen instructies en aanwijzingen over het uitvoeren van bijzondere verrichtingen op scooters. Tijdens het evenement kunnen verschillende prijzen gewonnen worden zoals een proefles bij de rijschool, gratis benzine en een tegoedbon voor scooteronderdelen.

Verkeersongeval
De meeting is niet alleen bedoeld als vermaak. Uit onderzoek is volgens jongerenwerk Molenwaard gebleken dat de kans op een verkeersongeval vijftig keer groter is bij scooter- en brommerrijders dan bij andere bestuurders. ‘Daarbij komt dat ongeveer de helft van alle verkeersslachtoffers en twee derde van de ernstig gewonden wordt veroorzaakt door brommers en scooters. Jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar vormen hierbij een extra grote risicogroep.’

Het jongerenwerk verzorgd in samenwerking met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid en gemeente Molenwaard ook een educatief programma. Zo is er voorlichting over alcohol en drugs, worden jongeren voorgelicht over veilig verkeersgedrag en is er informatie over risico’s in het verkeer. Info: www.jongerenwerkmolenwaard.nl

Adres: 
Melkwegplein 6
Bleskensgraaf