Blog van robindekok

Milieuzone voor scooters in Amsterdam in 2018?

Wie scooter rijdt heeft het de afgelopen weken behoorlijk voor z’n kiezen gehad. Het idee van een verplaatsing van het fietspad naar de rijbaan met helm ligt al op de loer en nu komt Amsterdam ook nog met plannen om scooters voor bouwjaar 2011 uit het centrum te weren middels een milieuzone. Het is de bedoeling dat mensen met een scooter die ouder is dan 2011 hun scooter inruilen voor een ‘schoon’ of elektrisch model. Echter, de datum van 2011 lijkt niet uiterst handig gekozen aangezien meerdere modellen van voor die datum uitgerust zijn met een vrij schone 4-takt motor.

Scooterrijder in beeld - jan 2016

Naam: Ron van der Sluis
Leeftijd: 48
Geboorteplaats: Dordrecht (woonplaats Hendrik Ido Ambacht)
Huidige Scooter/tweewieler: Piaggio Liberty 50cc 4 takt uit 2005
Functie/beroep: Was tot 2008 buschauffeur in het OV. Door chronische ziekte en fysieke problemen baan kwijtgeraakt. Nu huisman en vrijwilliger op basisschool van jongste dochter.
1ste scooter/motor: In 1980 een brommertje Vespa-Piaggio SI bravo

Op welke scooter rijd je nu?

Scooterrijder in beeld - dec 2015

Naam: Edwin Brinkman
Leeftijd: 50 jaar
Geboorteplaats: Amsterdam
Huidige Scooter/tweewieler: Vespa LX uit Februari 2006
Functie/beroep: Eigenaar Vespalxclub.nl
1ste scooter/motor: Vespa LX

Op welke scooter rijd je nu?
Vespa LX

Hoeveel kilometers rijd je per jaar?
2.600 kilometer per jaar

Waar maak je de kilometers vooral voor?
Woon/ Werk en toertochten.

Wat is jouw ideale scooter?
Vespa’s in alle soorten en maten.

Uitfasering van 2-takt brom- en snorfietsen in Amsterdam

Deze exercitie is gericht op het bepalen van het moment waarop de 2-takt brom- en snorfietsen zijn uitgefaseerd in Amsterdam. Hierbij is het niet zozeer van belang wanneer de allerlaatste 2-takt uit Amsterdam verdwijnt, maar het moment dat de 2-takt voertuigen nog maar beperkt in het verkeer aanwezig zijn. Voor de term ‘uitgefaseerd’ worden in deze studie twee verschillende definities gehanteerd. Te weten:

Wie is de snorfietsrijder?

Brom- en snorfietsbezitters naar geslacht en leeftijd
In 2010 is van alle bromfietsbezitters bijna drie kwart man. Bij de snorfietsbezitters is dit ruim 60 procent. Van alle mannen in Nederland bezit 4,6 procent ten minste één bromfiets, terwijl dit voor de snorfiets ruim 1 procentpunt lager ligt. Bij jongeren is hier het bromfietsbezit het hoogste. Van de mannen tussen de 16 en 18 jaar en mannen tussen de 18 en 20 jaar bezitten, respectievelijk 14,3 en 10,9 procent een bromfiets. Ook bij vrouwen is dit aandeel het hoogst in deze twee leeftijdsklassen.

Abonneren op RSS - Blog van robindekok