Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Fietstunnel onder Rijksmuseum ook voor snorscooters?

Blog
Is er sprake van een nieuw soort anarchisme in Amsterdam? Na de krakers, zijn het nu de 'fietsers' die zich een nieuwe vrijstaat permitteren? Lees in het NRC van woensdag van 8 mei over het nog steeds voortdurend relletje rond de tunnel onder het Rijksmuseum. Deze tunnel is nog steeds afgesloten voor fietsers ivm een onveiligheid situatie volgens Stadsdeel Zuid ("het is niet veilig genoeg om de verkeersstromen van verstrooide museumbezoekers en fanatieke fietser te combineren". Lijk een verstandig uitgangspunt. 
 
Maar de Amsterdamse VVD wethouder Eric Wiebes  vindt dat het tunneltje open moet. En hoe denk men op het gemeentehuis, volgens voorlichter van Wiebes, het fietstunneltje veilig wil manken? Met linten tussen fietspad en bezoekers, iconen op het wegdek en ja hoor, daar zijn we weer, een bordje met "verboden voor scooters". Alsof de anarchistische Amsterdamse fietser zich hierdoor laat leiden. Dat zal dan de eerste keer zijn

We kunnen binnenkort, als Wiebes zijn beleid laat uitvoeren, een aardige reportage op CNN kunnen verwachten over de veiligheid van toeristen in Amsterdam en het anarchistische weggedrag van de Amsterdamse fietser. Prima vorm van citymarketing.
 
Benieuwd of we in Amsterdam de tunnel onder het Rijks zowel voor fietser, snorfietsers/snorcooters en electrische fietsen toegangelijk houden.

(zie het krantenartikel uit NRC)