VIP scooterparking Parade

Onze successen

Van 9 tot en met 25 augustus vond er in het Martin Luther King in Amsterdam wederom een editie van De Parade plaats. Enkele maanden ervoor zijn wij benaderd door de organisatie van De Parade om eenzelfde VIP parking voor scooters te organiseren zoals wij het jaar daarvoor. Op verzoek van het Stadsdeel en de Politie was gevraagd om dit weer met ons te organiseren. Wij hadden namelijk dit idee geïnitieerd en georganiseerd. Dat was een enorm succes. 

Wat houdt de VIP scooterparking in?


Tijdens de jaarlijkse Parade  in Amsterdam kunnen scooters op een eigen terrein, los van de fietsen,  worden gestald. Voorheen stonden fietsen en scooters door elkaar geparkeerd met grote kans op beschadiging van de scooters! Op de hoek van de President Kennedylaan en de Amsteldijk, naast het Paradeterrein, wordt er voor bezoekers op scooters in de speciale  scooterparking georganiseerd.


Door de geparkeerde scooters zo veel mogelijk te concentreren ondervinden de buurtbewoners minder hinder van her en der geplaatste scooters voor hun deur. Daarnaast wordt het probleem opgelost dat je bij vertrek je scooter tussen de fietsenmassa niet meer terug kunt vinden.
Scooterbelang is blij met het vervolg bij de Parade voor een speciale scooterparkeerplaats. Een hele verbetering met de jaren ervoor , meent Remas Haverkamp, initiatiefnemer van deze belangenorganisatie. “Iedereen een goede parkeerplek en geen gezoek en gedoe. Bovendien is de kans op beschadiging van de scooter kleiner op een speciaal ingerichte parkeerplaats. Fijn dat de gemeente en De Parade ook het belang van scooterrijders meeneemt in dit soort initiatieven.