Scooterrijder in beeld - jan 2016

Blog

Naam: Ron van der Sluis
Leeftijd: 48
Geboorteplaats: Dordrecht (woonplaats Hendrik Ido Ambacht)
Huidige Scooter/tweewieler: Piaggio Liberty 50cc 4 takt uit 2005
Functie/beroep: Was tot 2008 buschauffeur in het OV. Door chronische ziekte en fysieke problemen baan kwijtgeraakt. Nu huisman en vrijwilliger op basisschool van jongste dochter.
1ste scooter/motor: In 1980 een brommertje Vespa-Piaggio SI bravo

Op welke scooter rijd je nu?
Na jaren geen brommer meer te hebben gereden in, 2009 weer gestart met een z.g.a.n. Kymco Like. Daarna verschillende Kymco’s gereden waaronder de laatste 2 jaar een People S die ik 2,5 jaar heb gereden. Door Fysieke problemen begin vorig jaar de PS helaas weggedaan. Maar het scootervirus was te sterk en paar maanden later een Peugeot Tweet gekocht. Deze bleek v.w.b. rijcomfort niet geschikt voor mij, dus deze weer weggedaan. Sinds Januari dit jaar een Piaggio Liberty 4 takt uit 2005 in het bezit gekregen. Het is een geheel originele met zijkofferset die hem redelijk uniek maakt, en weer met grote wielen wat ik prettig vind rijden.

Hoeveel kilometers rijd je per jaar?
Als ik alles meereken, zoals dagelijks gebruik plezierritjes en toertochten met STN, dan kom ik op zo’n 10.000 km

Waar maak je de kilometers vooral voor?
Ik maak regelmatig plezierritjes met mijn jongste dochter Tessa die het scootervirus volgens mij ook te pakken heeft gekregen. De meeste kilometers zijn de toertochten met Scooter Tourclub Nederland die regelmatig leuke roerritten organiseert.

Wat is jouw ideale scooter?
Als ik het geld zou hebben voor een motorscooter dan zou er een Piaggio MP3 LT komen.

Wat is je favoriete motorkleding/accessoire?
Voor toerritten heb ik altijd mijn motorjas en motorbroek aan en op mijn helm een Cardo Scala Rider.

Wat zal je volgende scooter worden?
Mijn huidige scooter ga ik niet meer wegdoen omdat dit (in mijn ogen) een klassieker in spé is. Maar als ik het me ooit financieel zou kunnen veroorloven dan zou ik er wel weer een Kymco People S bij willen hebben.

Heb je nog een boodschap voor onze lezers?
Als je op pad gaat met de scooter zorg dan dat je goed zichtbaar bent (met een fluor jas of hesje) in het hedendaagse drukke verkeer. En geniet van elke kilometer die je kan maken!