Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3190 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 127 van /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Scooterrijder in beeld - feb 2016

Blog

Naam: Arvid Delsman
Leeftijd: 35
Geboorteplaats: Den Haag
Huidige Scooter/tweewieler: Peugeot Tweet
Functie/beroep: Eigenaar bewindvoerderskantoor
1ste scooter/motor: Op mijn 16e een knalgele Puch Typhoon

Op welke scooter rijd je nu?
Ongeveer 4 jaar geleden ben ik weer begonnen met een scooter en dat was een oude Peugeot SV50 en een jaar later een Kymco Filly50. Beide voor 250 euro van marktplaats gekocht en een jaar op gereden. Daarna werd betrouwbaarheid en een meer representatieve uitstraling belangrijk en is er eind 2012 een nieuwe Peugeot Tweet gekomen in die mooie kleur bruin.

Hoeveel kilometers rijd je per jaar?
Ongeveer 13.000

Waar maak je de kilometers vooral voor?
De scooter is mijn enige vervoersmiddel en wordt 7 dagen per week gebruikt voor woon-werk verkeer, klantbezoeken en prive waarbij ook het touren met de gezellige Scooter Tourclub Nederland (STN) niet onvermeld mag blijven.

Wat is jouw ideale scooter?
Mijn Tweet voldoet aan mijn eisen van een niet te dure scooter met 16 inch wielen waarbij de kosten per kilometer meevallen. Ik heb bewust ook niet gekozen voor het meest mooie en gewilde merk/type scooters voor diefstal omdat het een buitenslaper is. De Tweet laat zien dat een scooter met een bescheiden prijs prima voldoet voor lange tourritten en intensief gebruik. Veel van onze klanten wonen in de grote steden en de scooter heeft me al een hoop parkeergeld en fileleed bespaard. In onze functie past het ook om spaarzaam met geld/middelen om te gaan als goed voorbeeld en reclame.

Wat is je favoriete motorkleding/accessoire?
Het meeste comfort de afgelopen twee winters gehad van het beenkleed. Het ziet er niet mooi uit maar comfortabel dat het is. Sinds kort ook een motorjas, Airhawk kussentje en natuurlijk de zonnebril voor een aangename (lange) rit.

Wat zal je volgende scooter worden?
De Tweet voldoet prima en het blijft een uitdaging om met een bromscooter lange toeristische ritten binnendoor te maken en te zien hoe mooi Nederland eigenlijk is. Omdat we ook meer klanten beginnen te krijgen die ruim buiten de regio Zuid Holland wonen, zit ik toch te denken om een A-automaat rijbewijs te gaan halen en een lichte motorscooter ernaast te hebben om in minder kostbare tijd grotere afstanden af te kunnen leggen.

Heb je nog een boodschap voor onze lezers?
Velen pakken uit gemak de auto. Dit terwijl de scooter een goed en veel goedkoper alternatief is voor een groot deel van onze dagelijkse verplaatsingen en nog leuker ook. De scooter is ook een mooie oplossing om eens rustig zonder muziek en telefoon weer echt rond je heen te kijken.