Blog van Remas

Wil je weten wat de codes op je bon betekenen? Check hier de feitencodes!!

Ben je aangehouden  door de politie en heb je een bon gekregen? Dat staat meestal op je gele prent waarvoor je een boete hebt gekregen. Deze codes zijn bij de 'gewone' mensen niet bekend. Vandaag kreeg ik een telefoontje van een mevrouw wiens zoon was aangehouden met een opgevoerde scooter. Ze was benieuwd wat de totaal boete zou zijn die haar zoon van de agent had gekregen. Dus ik ben de codes maar gaan opzoeken. Dat was niet heel eenvoudig maar uiteindelijk heb ik het gevonden in het 'feitenboekje 2014'!

Schokkend: meer dan 50% van gestolen voertuigen zijn brom- en snorfietsen in Amsterdam. Dus actie!!

Dat het stelen van brom- en snorfietsen een populaire bezigheid was  wisten we wel. Maar  uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle gestolen voertuigen in Amsterdam brom- en snorfietsen zijn, is schokkend. Hoe is het mogelijk dat er zo weinig wordt gedaan aan het beschermen van dit persoonlijk bezit? Uit mijn omgeving weet ik dat na een avondje stappen in Amsterdam je je scooter vaak niet als meer terugvindt op de plaats waar deze hebt achtergelaten. Gestolen! Dus aangifte doen bij de politie.

Boete geparkeerde scooters ingetrokken dankzij Scooterbelang

Onlangs werden wij geconfronteerd met een boete die een dealer en een scooterrijder hadden ontvangen voor het parkeren van een scooter op het trottoir. In Amsterdam mogen scooters gratis op de stoep worden geparkeerd, tenzij ze de doorgang beletten. Na een tweet hierover verstuurd te hebben werd het opgepikt door Jan Bert Vroege van D66 en hij nam ook contact op met Cition. En zie wat gebeurde: de beide boetes zijn ingetrokken!!!

 

Reactie op facebook discussies

Deze reacte heb ik maar geschreven naar aanleiding van deze intro die wordt gedeeld op Facebook:

Jarenlang gedacht dat 'onze' good old ANWB voor meer veiligheid op de weg was. Onafhankelijk onderzoek van SWOV toont het aan: snorscooters gehelmd op rijweg = 38% veiliger, maar ANWB wil ze op fietspad houden en lobbied daarvoor in de tweede Kamer, namens al haar leden. Deze ooit als fietsclub begonnen vereniging lijkt geheel de weg kwijt... Aangezien half NL lid is, misschien even delen. Deze ANWB verdient niemands steun.

Reactie:

Groen Links en PvdA sturen snorcooter de 50km rijbaan op!!!

Zag net dit bericht op AT5. Dit is een gevaarlijke ontwikkeling en onverantwoordelijk. Zonder gedegen onderzoek (het SWOV onderzoek waarnaar telkens wordt verwezen is  een "educated guess" = gok die je neemt op basis van de kennis die je hebt). Ofwel deze partijen sturen de snorfietser  op basis van een weloverwogen gok de verkeersjungle in. Probleem is dat ook hier in de Spuistraat de fietspaden te smal zijn en waar ook nauwelijks ruimte is naast een auto. Ik hoop dat deze actie van de ze partijen geen slachtoffers oplevert!! Ofwel neem geen onverantwoorde beslissingen!

Amsterdam, voorbeeld voor Nederland?

Gisteren las ik op AT5 het volgende bericht:

"De gemeenteraad wil af van snorscooters op het fietspad. Dit kan alleen niet omdat Den Haag dwars ligt.

Gisteravond sprak de gemeenteraad weer over scooters op het fietspad. 'De snorfiets heeft geen toekomst op het fietspad', zei wethouder Eric Wiebes (Verkeer). 'Maar zonder helmplicht heb ik niet de moed snorfietsers naar de rijbaan te sturen. Volgens verkeersmodellen betekent dat vijftig tot honderd extra ziekenhuisgewonden, vooral jongeren.'

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Remas