Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3190 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 127 of /home/home2/s/scooterweb/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Schokkend: meer dan 50% van gestolen voertuigen zijn brom- en snorfietsen in Amsterdam. Dus actie!!

Blog

Dat het stelen van brom- en snorfietsen een populaire bezigheid was  wisten we wel. Maar  uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle gestolen voertuigen in Amsterdam brom- en snorfietsen zijn, is schokkend. Hoe is het mogelijk dat er zo weinig wordt gedaan aan het beschermen van dit persoonlijk bezit? Uit mijn omgeving weet ik dat na een avondje stappen in Amsterdam je je scooter vaak niet als meer terugvindt op de plaats waar deze hebt achtergelaten. Gestolen! Dus aangifte doen bij de politie.
Maar wat kan de politie doen? Om dit grote probleem op te lossen zal het in ieder geval hoger op de agenda gezet moeten worden.

Wij stellen voor:
• een taskforce vanuit de Amsterdamse politie met extra surveillerende mankracht (bv Boa's)
• een snor-en bromfietsen register (zoals deze al bestaat voor fietsen)
• meer inzet van lokscooters
• meer samenwerking met de verzekeraars
• preventie communicatie

Ook de gemeente Amsterdam, die vaak de scooter in een negatief daglicht zet, zou kunnen helpen in het voorkomen van scooterdiefstal. Plaats net zoals in andere gemeentes "scooterankers"  bij parkeerplekken om de scooter met slot vast te kunnen zetten aan een vast object. Zorg voor betere surveillance tijdens de uitgaansavonden en laat scooters geconcentreerd parkeren (waardoor er betere controle mogelijk is). Tot op heden stond de scooterbeveiliging niet hoog op de agenda bij de gemeente. In het verleden is er veel gedaan aan het voorkomen van fietsendiefstal. Wij vinden dat het nu tijd is om de aandacht te verschuiven naar de scooter. Per slot van rekening is het voorkomen van diefstal is de verantwoordelijkheid van de gemeente!
En vergeet niet dat een Amsterdammer vaak meer dan 2.000 euro uitgeeft aan zijn scooter, de verzekeringspremies in Amsterdam exorbitant hoog zijn en dat de gestolen scooters vaak voor criminele activiteiten gebruikt worden. Met meer aandacht voor deze problematiek is noodzakelijk en dan slaan we drie vliegen in een klap. Hoe mooi is dat!
Dus gemeente Amsterdam: Tijd voor actie!!

NB: Op www.scooterbelang.nl kun je je gestolen scooter melden.Sluit je gratis aan bij Scooterbelang want wij kunnen je support goed gebruiken. En donatie doen mag natuurlijk ook.